PARA pemain dan pegawai skuad Piala Presiden serta Liga Super Perak menerima bonus berjumlah RM300,000 daripada Persatuan Bola Sepak Perak (PAFA) di Ipoh semalam, lapor KAMARUDDIN ISMAIL.

Pafa mengagihkan bonus sebanyak RM200,000 kepada para pemain dan pegawai pasukan Liga Super atas kejayaan menduduki tangga keempat dalam saingan liga musim ini manakala agihan bonus sebanyak RM100,000 atas kejayaan skuad Piala Presiden menjulang piala itu pada, Jun lalu.

Presiden Pafa, Datuk Zainol Fadzi Paharudin berkata, pemberian bonus itu adalah sebagai tanda penghargaan persatuan atas kejayaan mereka.

“Mereka telah bertungkus lumus selama beberapa bulan bagi mengharumkan nama Perak dan wajarlah para pemain serta pegawai menerima bonus berkenaan,” kata Zainol selepas Majlis Penyerahan Bonus Liga Super dan Piala Presiden 2012 di Ipoh semalam.

Turut hadir, Naib Presiden Pafa, Khairuddin Ahmad; Setiausaha Pafa, Abdul Aziz Yeop Jamaluddin; Pengurus Pasukan, Khairul Azwan Harun dan jurulatih Piala Malaysia, Jang Jung.

Skuad Seladang yang dipimpin bekas jurulatih, Norizan Bakar itu berjaya menduduki tangga keempat apabila mencatat 13 kemenangan daripada 26 perlawanan yang diharunginya.

Selain itu, Perak turut mencatat tiga keputusan seri dan kalah dalam sepuluh perlawanan lain bagi menduduki tangga keempat dengan mengumpul 42 mata.

Kelantan muncul juara Liga Super setelah mengutip 60 mata diikuti oleh Lions XII dari Singapura dan Selangor.

Bagaimanapun, belum sepat saingan liga melabuhkan tirainya, Norizan telah mengambil cuti mengejut apabila Perak tumpas 0-6 kepada Kelantan di Kota Bharu, Julai lalu.

Penolong jurulatih, Chong Yee Fatt terpaksa menerajui pasukan berkenaan dalam tiga perlawanan terakhirnya.

Kini, Perak mengambil jurulatih dari Korea, Jang Jung bagi membawa cabaran dalam aksi Piala Malaysia yang bermula 22 Ogos ini.

Zainol turut mengucapkan terima kasih kepada Norizan atas kejayaannya membawa Perak menduduki tangga keempat musim lalu manakala keenam tahun 2011.

“Saya yakin pemberian bonus menjelang sambutan Hari Raya Aidilfitri ini akan menggembirakan semua pemain dan pegawai,” katanya.
coded by nessus

Leave a Reply