Kelantan vs ATM

vs
September 1, 2012
Score: 4 - 3

Match Report

Video Kelantan 4-3 ATM | 1 September 2012


Video Kelantan vs ATM [4-3] 01.09.2012

KELANTAN mempamerkan kehebatan tersendiri apabila gah mencatat kemenangan 4-3 ke atas Angkatan Tentera Malaysia (ATM) dI Stadium Sultan Muhammad IV malam ini, sekali gus mencerahkan peluang anak buah Bojan Hodak ke saingan suku akhir.

Dengan berakhirnya empat perlawanan setakat ini, Kelantan kini berkongsi mata dengan ATM setelah meraih enam mata keseluruhan dalam Kumpulan B.

Dalam perlawanan tersebut, Kelantan yang bermain di halaman sendiri nyata beraksi garang apabila terlebih dahulu berada di hadapan pada babak awal perlawanan menerusi Afiq Azmi.

Namun, ATM yang tersentak dengan jaringan tersebut, cuba melakukan asakan demi asakan ke gawang lawan.

Ternyata serangan demi serangan yang dilakukan ATM berhasil apabil pemain import mereka, Marlon Alex James menjaringkan gol penyamaan pada minit ke-26.

Mendapat sokongan moral daripada penyokong di halaman sendiri, Kelantan terus di depan apabila Norshahrul Idlan menjaringkan gol kedua pada minit ke-29.

Bagaimanapun, kegembiraan penyokong Kelantan tidak bertahan lama apabila pemain import ATM, Marlon Alex James (ATM) sekali lagi menyumbat gol penyamaan pada minit ke-35 untuk terikat 2-2 sebelum Hairudin Omar mengejutkan penyokong tuan rumah dengan menjaringkan gol ketiga buat ATM pada minit ke-45.

Bersambung babak kedua, Kelantan terus garang dengan melakukan banyak asakan.

Akhirnya, Kelantan menggembalikan semula sorakan gemuruh Stadium Sultan Muhammad IV setelah Norfarhan menyamakan kedudukan 3-3 menerusi tandukan selepas menerima hantaran lintang Mat Yo pada minit ke-74 sebelum Nurul Azwan Roya menjaringkan gol kemenangan pada minit ke-86.

Video Kelantan vs ATM [4-3] 1 September 2012


Video Kelantan vs ATM [4-3] 01.09.2012

Home

9. Norshahrul Idlan TalahaGoal
10. Norfarhan MuhammadGoal
12. Nurul Azwan RoyaGoal
35. Mohd Afiq AzmiGoal
Subs

Away

9. Marlon Alex JamesGoalGoal
20. Hairuddin OmarGoal
Subs